Hindistan Cevizi ? Yoğurdu | Kreması

Hindistan Cevizi Yoğurdu

Malzemeler;

  • 4 adet hindistancevizi
  • 2 adet vegan probiyotik kapsül

Hindistancevizi alırken güzelini bulmak biraz şans. Ne kadar içi sulu olsa da bazen ekşi ve bozuk çıkabiliyor. Suyu kötü kokuluysa muhtemelen eti de ekşi olacaktır, o cevizi hiç kullanmadan direkt iade edin.

Tadının güzel çıkacağına Emin olduğunuz bir hindistan cevizini açmak için en basit yöntemi kullabilirsiniz. Çivi ve çekiçle deliklerden birisini açıp önce suyunu boşaltın. Deliklerden bir tanesi herzaman daha kolay açılabilecek yumuşaklıkta oluyor, doğru deliği bulduğunuz zaman işiniz kolay.

HİNDİSTAN CEVİZİ NASIL KIRILIR ?

Benim en basitçe kırma yöntemim bir torbanın içine koyup ağzını bağlayarak hızlıca yere yakın bir şekilde vurmak. Hem etrafa dağılmadığı için ortalık kirlenmiyor. Eğer şanslı bir günümdeysem kırıldıktan sonra eti kabuktan kendini atıp kolayca çıkıyor ama değilsem kabuktan çıkartmak için ekstra çaba sarfetmem gerekiyor.

Cevizi kırdıktan sonra etini çıkartmak için bıçakla içine çizikler atıp daha sonra bıçağı kabukla etin arasına sıkıştırarak yukarı doğru kaldırma hareketleri yapmak işe yarıyor, elinize çok dikkat edin. Diğer cevizlerin hepsini kırıp etlerini çıkardıktan sonra hepsini yıkayın. Dıştaki kahverengi kabuğunu soymak zorunda değilsiniz, bezden süzüleceği için gerek kalmıyor. Blenderın daha kolay parçalayabilmesi cevizleri küçük parçalara kesin.

HİNDİSTAN CEVİZİ SÜTÜ YAPIMI

Kap ölçüsü kıllanıyoruma ama su bardağıyla da hesap edebilirsiniz. Her bir kap hindistancevizi için maksimum 1kap su ilave edin. Suyun ılık olması çok önemli, soğuk bir su kullanırsanız hindistan cevizinin yağı donmaya başlar ve yağın suya geçişi zorlaşır. Önemli olan minumum su kullanarak blenderdan geçirmek. Tamamen parçalanınca süzme bezinin içine alın ve tüm suyu çıkana kadar sıkın. Çıkan posalara 1 tur daha aynı işlemi uygulayın, bu sayede tüm yağı ve lezzeti suya geçmiş olacak. Kalan posaları kurutup un haline getirebilirsiniz.

Sütü şeffaf bir kaba boşaltıp buzdolabına kaldırın. Başlangıçta homojen gözükse de, buzdolabında kaldığı süre boyunca yağı ve kreması üste çıkacak, en altta su ayrışmış olacak. Minumun 2 saat buzdolabında bekletmeniz yeterli olacaktır.

Bekledikten sonra üstte kalan kremayı daha kolay görebilmek için şeffaf kap önemli oluyor. Bir kaşıkla üstteki kremayı alttaki suyla karıştırmadan dikkatlice alın. Oldukça yoğun, yağlı ve lezzettli bir krema bu. Alttaki suyu hiç kullanmadan ayırın. İsterseniz o suyla smoothie yapın ya da o suya da probiyotik ekleyebilirsiniz.

Yoğurdu hazırlamak için

Ayırdığınız kremanın içine probiyotik kapsüllerin içindeki tozu ekleyin. Probiyotik içinde dağılana kadar karıştırın. Üstüne bir kapak koyup sıcak kalabilmesi için bir bezle sarın. Mutfağın sıcak bir yerinde en az 12 saat fermantasyona bırakın.

Fermentasyon sonunda üstünde kabarcıklar oluştuğunuz göreceksiniz. Hafif ekşimsi ve oldukça yoğun kıvamda bir yoğurt olacak, Buzdolabında 2 hafta bekleyebilir. Yoğurdu süzerek daha katı yağımsı bir krema hazırlayabilirsiniz. Ben kurabiye yapmak için bu yağı hazırlamayı seviyorum.

Yoğurdu mutfak robotuna alıp bir tur çalıştırın. Bu sırada yağı katılaşmaya ve su ayrışmaya başlıyor. Bir süzgeç üzerine kremayı alın ve oda sıcaklığında en az 1 saat süzülmesi için bekletin.

Süzülen yağı bir kavonoza alın. İçindeki suyun çoğu gitmiş olduğu için oda sıcaklığında uzun süre dayanıyor.

TARİFİN VİDEOSUNU DA İZLEYEBİLİRSİNİZ

Bunları da beğenebilirsiniz